Brandkurs

2010-03-26 @ 12:57:31
Det var en grym kurs jag var på igår kväll, där Leffe från brandförsvaret hade en föreläsning om vad som kan orsaka brand, vad man ska göra ifall det brinner, vad man ska tänka på, till exempel att alltid kolla nödutgångar när man kommer till en ny byggnad! Men blev väldigt nojjig när han var klar man tänkte på allt man hade hemma hur hade man placerat det, hur använder man grejerna, hår torken bröd rosten, sen fick vi se lite jobbiga videosar som fick en och vakna till, det var en lokal fest och det började brinna, och folk fick panik och gud den va läskig, så roligt för jag ska på lokal fest ikväll, så jag kan inte sluta tänka på videon!

men jag rekomenderar länk nummer starkt, det är sp mycket bättre och vara medveten, för när olyckan väl inträffat så hinner man agera snabbt och klokt för man är medveten om vad man ska göra och det hinner rädda liv jag lovar, än när man inte vet..... en brand i ett vardags rum ungefär, hinner ta död på dig /ge dig rök skadaor inom max 2 minuter, så snabbt går det!!!!

länk1.  http://www.youtube.com/watch?v=D4xaWMKBlw4

länk2.  http://www.youtube.com/watch?v=xRZsU3shurY&feature=channel


Här är två länkar jag vill att ni tittar på, jag VARNAR känsliga tittar i den första länken! Men man vaknar till, om de bara hade tagit sig tiden och kolla var nödutgångarna var skulle kanske de klarat sig bättre! Tänk också hur SNABBT branden blir stor, tyvärr så hinner inte 112 komma och rädda dig, du har hunnit dö, fått rökskadar, svimmat av, hjärnskador, bästa bästa sättet är att VETA vad man ska göra OM olyckan kommer!!
Det som händer i första länken är exakt det som hände i Göteborg branden, när det var en ungdomsfest i en stor lokal, med jätte höga fönster, en liten dörr... !Så jag vill ba att alla ska tänka på nödutgångarna, utrymningsplaner lapparna som står på väggen vid alla byggnader, i poprten, på kryssning, på en stor lokal, i en nattclubb, vart du än är, okey?


Smart man ! (bild tagen från google)Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0